neděle 23. července 2017

Rekordný návšteva vo Wembley, kde Nový Zéland musel súboj otáčať

Argentína štvrtý rok nastupuje proti Novému Zélandu v Rugby Championship, čo je najprestížnejšie súťaž reprezentačných tímov po svetovom šampionáte. Najslávnejšie ragbyový tím planéty nikdy neporazila, ale v nedeľu v Londýne dvadsaťtri minút pred koncom viedla o štyri body.

"Od nášho posledného zápasu už ubehol nejaký čas, v Anglicku sme už desať dní a nemohli sme sa dočkať, až to začne. Musíme pár vecí zlepšiť, ale tak to v ragby chodí, "povedal novozélandský kapitán McCaw.

Pre obhajca titulu bol súboj s Argentínou najťažšie v základnej skupine, pri očakávanom postupe do štvrťfinále ich čakajú ešte Namíbie, Gruzínsko a Tonga .

To, že sa na výhru nad Argentínou nadreli, nie je prekvapenie.All Bl acks boli nepresní, nedisciplinovaní, veď kapitán Richie McCaw aj ďalšie mazák Conrad Smith za prehrešky dostali žlté karty a svoj tím na desať minút oslabili.

Keď krátko po polovici argentínsky kopáč Sánchez zvýšil na 16:12, tréner Hansen siahol behom pár minút k štyrom striedaním, čo bolo pre vývoj stretnutia zásadný.

"Výborne bratia. Aj keď to umývala, je lepšie hrať škaredo a zvíťaziť, ako v prvom zápase s dobre hrajúci Argentínou stratiť, "napísal na svoj twittering účet legendárny novozélandský ragbista Jonah Lomu.

favorizovaný All Blacks síce vďaka trestným kopom išli do vedenie 9: 0, ale ich súper dokázal skóre otočiť a polčas vyhral 13:12. Potom vedenie zvýšil, ale to bolo zo strany Argentínčanov všetko.

V 57.minúte Mlynové spojka Aaron Smith položil prvú päťku svojho tímu na turnaji, druhú pridal striedajúci bitiek Cane. Veľký podiel na výhre mal Dan Car ter, ktorý sa svojimi kopy postaral o 16 bodov.

Zápas na londýnskom štadióne Wembley sledovalo 89 019 divákov, čo je nový rekord šampionátu. Návšteva prekonala 82 957 fanúšikov na finále medzi Anglickom a Austráliou v roku 2003 v Sydney.

"Je úplne fascinujúce hrať vo Wembley, je to jedno z nejsviatočnejší miest, kde môžete nastúpiť," podotkol McCaw.

Aj ďalšie nedeľné stretnutia skončila výhrami favoritov.Wales síce v úvode s outsiderom z Uruguaja prehrával 0: 6, ale potom konto súperovi zaťažil 54 bodmi.

Víťazstvo Walese však bolo vykúpené zraneniami piatich dôležitých hráčov, navyše pred turnajom mužstvo prišlo o dve veľké opory Halfpennyho a Webba . Aj kvôli tomu bude pre Wales veľmi ťažké dosiahnuť na postup zo skupiny, pretože jeho súperi sú Anglicka a Austrálie.

Dôležitú výhru zaznamenala Samoa, ktorá porazila Spojené štáty. Samoa bola pred turnajom favori tom na štvrťfinále spoločne s Južnou Afrikou, lenže šokujúce porážka Juhoafričanov s Japonskom môže skupinu B veľa zamotať.


Žádné komentáře:

Okomentovat