čtvrtek 20. července 2017

Jeden gól, jedna červená, päť žltých. Sokolov začal sezónu výhrou

Zvláštne Sokolovský debut zažil Manzia. Najprv si nechal dať zbytočnú žltú kartu vo 33. minúte, keď sa temperamentne podpichovali s jedným zo súperov. V 68. minúte si všetko vynahradil jediným a rozhodujúcim gólom duelu. Aby o šesť minút neskôr hral pred pardubickú bránkou volejbal a po ďalšej zbytočnej žltej išiel predčasne do spŕch. Oslabenie Baník ustál a pripísal si premiérovú výhru.

"Zápas rozhodla jedna štandardná situácia z autu, na ktorú sme sa pripravovali. Bohužiaľ nám to tam na vápne prepadlo a neobsadili sme poučky, ktorý to dal výborne pred bránku a potom to bet365 bonus bolo zložité.Myslím si, že sme tu neodviedli zlý výkon, ale pykáme za to, že sme neustrážili šta ndardnej situácii, "ľutoval pardubický tréner Jiří Krejčí.

"Druhý bet 365 polčas bol boj a čakalo sa, či sa niekomu jedna situácia povedie alebo nie. My sme mali šťastie, že nám vyšla. Pätnásť minút pred koncom prišlo vylúčenie, ale chlapci to ubojovali. Musím povedať, že sme čakali také stretnutia. Verili sme tomu, že gól môžeme dať, ale samozrejme to bolo veľa o šťastí. S výsledkom sme spokojní, ale spravodlivejší by bol asi jeden bod, "priznal kouč Baníka Daniel Šmejkal.

Kde boli diváci?

Zápasu však chýbala atmosféra, naozaj trápnych asi tristo divákov dôsledne len prizeralo .Klub sa je pritom snažia lákať čo môže, napriek tomu sa zišla najnižšiu návšteva, akú si môže Sokolovský futbalista predstaviť.

Medzi divákmi sa ale tradične objavujú hlúči ky nemecky hovoriacich občanov. "Sú dovolenky, normálne býva priemer okolo tisícky," ospravedlňuje svojich kolegov, čo neprišli, divák Jaroslav zo Sokolova.

Našli sa aj úplní nováčikovia. "Som tu na chlapoch prvýkrát aj keď syn hrá za miestne U15 a bývam tu často. Manžel je v invalidnom dôchodku a tak som ráno povedala, Sokolov hrá prvýkrát doma, čo keby sme sa išli pozrieť, "zverila sa Monika Strmisková z Františkových Lázní. "Chodím príležitostne.Pivo je dobré, ale došlo, "dodal divák zo Sokolova.

V úvode aktívnejší Pardubice

pritom to zo začiatku nevyzeralo, že by to tak mohlo skončiť, úvod bol skôr opačný. "Pardubice vstúpili do stretnutia veľmi dobre, hrali aktívne, agresívne. Od dvadsiatej minúty sa to vyrovnalo, možno sme boli ku koncu polčasu trochu aktívnejší, "upozorňuje Sokolovský tréner.

Nakoniec pre Baník všetko dobre dopadlo, vyhral, ​​udržal nulu a brankár Belán začal sezónu tam, kde skončil minulú, s desiatimi vychytanými čistými kontami patril k najlepším v súťaži.

"Bola veľmi ťažká, vydrené. Typický druholigový zápas, prvé kolo, nebolo to úplne o futbale, ale klasicky URVAN.Po vylúčení to bolo veľa psychicky aj fyzicky náročné, "uviedol Sokolovský obranca Panajotis Kucalas. Práve na neho tréner ukázal, aby zacelil diery po Hofmannovi, ktorý odišiel do Slovácka. "Veril som si na to, pripravoval som sa na to aj v hlave a bol s tým zmierený, že musím nahradiť Hofiho, ktorý nasadil vysokú latku. S Vondráčkom sme si k tomu niečo povedali a myslím, že to klapalo, nula tam bola, "pochvaľoval si. Obrana tak hrala v zložení Blažek, Vondráček, Kucalas, Urma, na hrote útoku sa objavil navrátilec z Mostu Procházka a pod ním vyššie spomínaný Manzia.

Skúsený Zbyněk Vondráček si tak zvyká na nového parťáka vo stoperské dvojici. "Dobré to bolo.V obrane bol vlastne len jeden nový hráč, to bol Kucalas, je tu už rok, nejaké zápasy sme odohrali a v tom by žiadny problém byť nemal. Uhrali sme nulu s Pardubicami, čo je ťažké s nimi, je to organizované mužstvo a nepamätám si, že by mali nejakú vyloženú šancu.


Dnes celá obrana aj pred nami záloha, výborná práca, "chváli tím.

A to aj potom, čo dohrávali štvrťhodiny, po vylúčení Manzii, o desiatich. "Prechádzku sme zatiahli viac dozadu a museli sme to urvat tak, išlo len o to, že sme hrali vpredu len na jedného útočníka a nie na dva," odtajnil taktický zámer závere zápasu obranca Panajotis Kucalas.

bet365 mobil

Žádné komentáře:

Okomentovat