pátek 21. července 2017

Čo to sakra robím? nadávala víťazka Serena W. pri finále sa Safarova

"Čo to sakra robím?"

Mohutný výkrik rozčísl parížsky centrálnej dvorec. Slovíčko "fuck" (ktorá sa dá preložiť ešte ďaleko ostrejšie) lietalo okolo ešte niekoľkokrát.

Serena Williamsová, ktorú trápila v závere turnaja chrípka, sa dostala vo finálovej bitke do úzkych. Hoci viedla 6: 3, 4: 1 a 40-15, druhý set stratila. "Bola som frustrovaná, nahnevaná na seba samu."

Dráma zariadila 28 ročná rodáčka z Brna. Šafářová statočne bojovala proti 33leté tenisové hviezde. Obe dámy ponúkli divákom krásny zážitok, niekoľko parádnych výmen. Obe si zaslúži potlesk.

Avšak mladší zo slávnych sestier Williamsových potvrdila, že sa nezvdává. Nikdy. Za žiadnu cenu. V rozhodujúcom tretí sete obrátila skóre šiestich gemy v rade. Hecovali sa.Opäť kričala, teraz už nie sprosto. "Come on!"

Po mečbalu roztiahla ruky k nebu, zahodila raketu a konečne sa mohla usmievať. Tretíkrát ovládla Roland Garros, počet grandslamových triumfov zaguľatila na 20. Viac majú iba dve hráčky - Steffi Grafová z Nemecka (22) a Austrálčanka Margaret Courtová (24).

sport stavky

"Vyhrať dvadsiaty titul tu na Roland Garros je pre ma špeciálny. Nemôžem tomu uveriť. Som naozaj šťastná, "rozprávala Serena Williamsová na kurte.

"Publikum je tu báječné. Chcela by som sa poďakovať všetkým mojim priateľom, rodine. Vďaka. Moc vás milujem! "

Víťaznú reč viedla 33-ročná Američanka prevažne vo francúzštine, veď Paríž niekoľkokrát označila za svoj druhý domov.Jej tréner a bývalý životný partner Patrick Mouratoglou je Francúz.

Williamsová samozrejme niekoľkokrát zopakovala, že sa v stretnutí veľa nadrela. Šafářová poskytla pri hre na kurte dôvody k nadávkam. "Lucie hrala naozaj veľmi dobre," ocenila českú súperku.

Potom už prevzala štýlovo z rúk Martiny Navrátilovej, osemnásťnásobný grandslamové víťazky, Američanky českého pôvodu, pohár Suzanne Lenglenové. Striebru trofej zdvihla k nebu. Akoby ukazovala, že tam niekde vysoko sa raz stane Serena Williamsová nesmrteľnú.

vulgarity zabudla, teraz prichádzajú na rad slastný slová víťazky. A cvaká tisíce bleskov.Snímka dvadsaťnásobnej šampiónky obletí svet a v rodinných archívoch bude mať veľkú cenu.

Chorá Serena: Chcem ísť do postele

Na tlačovej konferencii potom Serena Williamsová používala svoje obľúbené žartovné frázy, správala sa opäť trochu rozpustilo. Prehovorila aj o zdravotných komplikáciách, uplynulých 48 hodín bolo pre Američanku "nočnou morou". Choroba sa snažila "vyležať" v posteli, s doktormi a fyzioterepauety premýšľala, ako sa dať dohromady.

"Keď máte nádchu, je vám akurát zle. Ale pri chrípke vás bolí celé telo.Presne to som si zažila, "popisovala americká tenistka. "Rovnako ako po semifinále aj teraz nemám žiadnu energiu a chcem ísť rovno do postele," usmiala sa Serena Williamsová.


"Ale nemá to nič spoločné s tým, že som tu päťkrát stratila prvý set. Nehrala stavkove bonusy som tak, ako by mala Serena Williamsová hrať. "

stavkovanie

Žádné komentáře:

Okomentovat