pátek 21. července 2017

Hľadá sa útočník pre Vrbu. Pomôžu kanonieri z ligy?

Dlho nebol vidieť. Snáď štvrť hodiny sa potuloval okolo stredového kruhu. Potom slávistický útočník Milan Škoda vystrelil za letiacim balónom a presne odhadol, kam ho hlavičkující spoluhráč Piták predĺži. Škoda ešte pridal pár rýchlych krokov, aby si loptu priklepli hlavou okolo nedůrazného brankára Pavlenko, a potom už len neuponáhľali gólovú strelu. Áno, tak sa chová kanonier.

Slavia si v posledných sekundách poistila víťazstvo 3: 1 v Ostrave a Škoda sa druhým gólom v sobotňajšom zápase posunul na prvé miesto medzi strelcami: päť kôl, šesť gólov. Dosť možno si povedal aj o ďalšie reprezentačné nomináciu. Za národný tím si slávistický líder zatiaľ zahral len 12 minút a v septembri môže pridať ďalšie.Alebo tréner Pavel Vrba uká že na niekoho ďalšieho?

Úvod ligovej sezóny, na rozdiel od zahraničných súťaží, pár zaujímavých riešení ponúkol.

Příbramský Roman Bednář (vľavo) a Teplický Martin Fillo (vpravo , v žltom) majú v úvode sezóny solídne formu.

Prečo vlastne nie cudzina? Matěj Vydra nehrá vo Watforde, uzdravený Libor Kozák v Aston Ville, Václav Kadlec vo Frankfurte, čerstvý otec Tomáš Necid v Bursaspor. Z krajanka má prekvapivo najlepšiu formu Martin Nešpor, ktorý odišiel zo Sparty hosťovať do poľského klubu Piast Gliwice. Ťažko však tréner Vrba ukáže na úplne neovereného muža, preto by sme sa mali zahľadieť skôr do českej ligy.

Sparťanský kapitán David Lafata je stálica, o ňom asi polemizovať nemusíme.Až na poslednú zápasu s Islandom, kedy mal zranené koleno, nastúpil v kvalifikácii zakaždým od začiatku. Aj teraz má solídne fazónu.
A ďalej? Slavistov Škodu už sme spomínali , jeho nominácie by rozhodne neprekvapila.

Medzi najlepšie ligové strelca sa radí aj Teplický Martin Fillo alebo Tomáš Berger z Dukly, lenže tí dvaja sú ofenzívne záložníci. Slovácký dlháň Libor Došek, ktorý v sobotu ležérne strelou nepremenil penaltu, by bol len riešením z núdze. Veď mu ich už tridsaťsedem.

Zato niekdajší dravec a průšvihář Roman Bednář si povedal o pozornosť. Za Příbram strelil štyri góly a dostal sa do spústy ďalších šancí. Aj v sobotu na ihrisku Bohemians (1: 1) mohol dvakrát skórovať.Keby doň pri druhej šancu nevrazil spoluhráč Suchan, mal by gólov už päť.

"No čo, svet sa nezrúti. Dva zápasy som nedal gól, a keď nedám ani v treťom, tak dám vo štvrtom, "vyhlásil zocelený útočník, ktorého meno sa skloňuje. Pred zápasy s Kazachstanom a v Lotyšsku sa čaká, že národný tím bude dobývať, do toho štýlu by sa mohol 32-ročný Bednář hodiť.

"Som rád, že sa o mne hovorí. Aj keby ma niekto chcel v päťdesiatich, tak pôjdem reprezentovať, "usmial sa. Súboje s ním bolí, Bednář udrží loptu pokojne proti dvom obrancom. V Příbrami to ani inak nejde, pretože je jediným klasickým útočníkom.Mužstvo na neho nakopáva lopty a tajne dúfa: "Romane, poraď sa s presilou a počkaj, až k tebe pribehnú záložníci."

Záleží len na koučovi Vrbovi, či ho päť ligových kôl presvedčilo, aby Bednářovi poslal pozvánku . Nominovaný výber vyriekne v utorok.


Žádné komentáře:

Okomentovat